Fiskefarse – til pudding, boller og kaker
Vi var på fisketur i Svolvær og fikk en hel masse brosme som vi slepte hjem på flyet med hjemmelagde fryseelementer. Det ble en god farse som vi lagde fiskepudding, fiskeboller og fiskekaker av. Jeg lagde av ca. 2,6 kg fisk uten skinn og bein, men justerte ned denne oppskriften da jeg antar de fleste ikke har samme mengde. Masse kjekke fiskeprodukter man kan sette av en dag til å lage og fylle fryseren med.
Fiskefarse
500 g hvit fisk uten skinn og bein, vi brukte brosme
1-2 ts salt
3 dl fløte eller melk, jeg brukte en kombinasjon
1/4 ts malt muskat
potetmel, mengden avhenger av hvilken fisk du bruker, tilsett øvrige ingredienser og tilsett potetmel til ønsket konsistens. Vi trengte ikke bruke noe med brosme
I fiskepudding
smør til smøring av form
I fiskeboller
persille
2 l buljong/kraft
I fiskekaker
persille
1/2 løk
1 ts Dijonsennep
smør til steking
Fremgangsmåte
Fiskepudding
Stek puddingen på 120 grader i ca. 1 time og 15 minutter på nederste rille.
Fiskeboller
Tilsett persille i farsen.
Trill fiskeboller med hendene. Noen bruker bare spiseskje og slipper dem deretter i buljong/kraft, men da har jeg erfaring med at de løser seg opp og ikke blir like kompakte.
La fiskebollene trekke i buljong/kraft i ca. 15 minutter.
Server fiskeboller med hvit saus, kokte poteter og revne gulrøtter
Fiskekaker
Sett ovnen på 180 grader.
Tilsett persille, sennep og hakket løk i farsen.
Trill runde boller og klem dem flate.
Stek fiskekakene raskt på høy varme i panne med smør til de får en stekeskorpe.
Stek fiskekakene på varmluft i ca. 180 i ca. 10-15 minutter.
Server fiskekaker med revne gulrøtter, kokte poteter og hvit saus.
Kommentarer
Legg inn en kommentar