Kjøttkaker på stormkjøkken

Forrige uke dro kjæresten og jeg til skogen for å feire sjuårsdag. Vi spiste kjøttkaker med brun saus, potetmos og ertestuing. Med litt forberedelser hjemme før avreise kan man lage gode middager til skogs! Vi var heldige og fant et sted med en nedslitt benk.

Hvis du trenger oppskrift på ertestuing, saus eller potetmos finner du det nok kjapt med et Google-søk.

Ta med
kjøttkaker
salt/pepper
smør til steking

Tilbehør i oppbevaringsbokser
brun saus
potetmos
ertestuing
tyttebærsyltetøy hvis man ønsker det, vi lagde saus med tyttebær isteden

Kjøkkenutstyr
stormkjøkken med stekepanne og to kjeler, eventuelt boller til servering
tallerkner
bestikk
stekespade
øse
sleiv til potetmos
sleiv til ertestuing
slikkepott
aliminiumsfolie


Lag potetmos, ertestuing og saus hjemme før avreise og putt i tette beholdere som kan bli med i sekken. Lurt å prøve å beregne riktig mengde, så man ikke sitter igjen med altfor mye mat til skogs.

Kjekt å lage alt med litt mer væske enn du ellers hadde brukt, da er det lettere å varme opp og du får riktig konsistens ved oppvarmning i skogen.


Varm opp ertestuing og potetmos i hver sin kjele på stormkjøkken. Lurt å bruke slikkepott hvis man er på lengre turer, å gå med oppbevaringsbokser med litt matrester i kan fort begynne å lukte i sommervarmen.


Siden man kun kan varme opp en kjele av gangen lønner det seg å dekke til kjelene godt med aliminiumsfolie etter endt oppvarming. Da holder det seg varmt til alt er klart.

Stek kjøttkakene i smør til de er klare og tilsett sausen.





Kommentarer