Innmatspølse med honningglaserte rotgrønnsaker

Jeg har frysetømming om dagen og finner produkter jeg har kjøpt det siste året. Her om dagen kom jeg over en innmatspølse. Innmatspølser er grove, saftige og har mye smak. De inneholder mest kjøtt, men også lunger og hjerte. Tradisjonelt blir dette spist på høsten. Dette er billig, enkelt og falt godt i smak hos både samboeren og meg.


Ingredienser til honningglaserte rotgrønnsaker


ønsket rotfrukt, vi brukte jordskokk og gulrøtter
løk
tørket krydderurter, vi bruker timian og rosmarin
smør
salt
pepper
honning

Fremgangsmåte


Sett ovnen på 200 grader. Smelt litt smør og gni det i en ildfast form. Skjær opp løk og rotfrukt og legg det i formen. Krydr formen med krydderurter, salt og pepper.

Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter. Rør så godt i formen, så alt blander seg og stek videre i ca. 5-10 minutter.

Gi honningen en liten oppvarming hvis den er veldig fast. Pensl deretter grønnsakene og løken med honning. Stek formen videre i ca. 5 minutter.


Snitt innmatspølsa og stek den mens røtgrønnsakene steker.
Sørg for at den er skikkelig gjennomvarm før servering

Server honningglaserte røtgrønnsaker med stekt innmatspølse, brun saus og tyttebær.

Kommentarer