Blåbærpai

 Endelig er det blåbærsesong og da er det vel ikke noe som er bedre enn å lage desserter med selvplukkede bær.


Ingredienser

paideig
ca. 7 dl hvetemel
1,5 dl sukker
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
150 g kaldt smør i terninger
2 eggeplommer
1/4 - 1/2 dl vann

blåbærfyll
ca. 450 g blåbær
1 ss sukker
1,5 ss potetmel

Fremgangsmåte


Min mor og jeg plukket blåbær på Hvaler og fant akkurat 450 g.

Bland mel, sukker, salt og smør sammen og tilsett en og en eggeplomme. Tilsett vann til du får riktig konsistens og elt til deigen samler seg.

Sett deigen i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Sett deretter ovnen på 180 grader.

Bruk en kjøkkenvekt og del deigen i 2/3 og 1/3. Fordel 2/3 i en paiform.

Prikk bunnen med en gaffel og forhåndsstek deigen i ca. 5 minutter. Hvis deigen har falt litt etter steking kan du klemme den tilbake i formen.

Bland sammen blåbær, sukker og potetmel til blåbærfyllet og spre dette i bunnen.


Rull pølser av den resterende deigen (1/3) til pailokk.


Fordel deigpølsene over paien som vist på bildet. Stek paien i ca. 30 minutter på 180 grader. Avkjøl litt før servering.




Vi spiste paien bare slik, men den kan gjerne serveres med krem, is eller vaniljesaus.

Kommentarer