Blåbærmuffins
Jeg bestemte meg for å gå en tur og plukke sopp, men jeg fant nesten ingenting. Heldigvis hadde jeg en frysepose i sekken, så jeg kunne plukke blåbær i stedet.
Denne oppskriften gir ca. 30 muffins.
Ingredienser
250 g sukker
4 egg
2 dl melk (kan også benytte fløte, crème fraîche eller lignende)
200 g smør
ca. 380 g hvetemel
1 ss bakepulver
1 ts vaniljesukker
ca. 325 g blåbær, ferske eller fryste
ca. 30 muffinsformer
Fremgangsmåte
Tin bærene noe hvis du bruker frosne. Sett ovnen på 175 grader.
Pisk sukker og egg til eggedosis. Smelt smør og rør smeltet smør og melk inn i eggedosisen.
Tilsett hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør eller bruk kjøkkenmaskin så du får en jevn muffinsrøre. IKKE tilsett bærene i røren nå, da vil de sprekke og lage en helt lilla muffinsrøre, særlig hvis du bruker bær som har vært fryst, de er skjørere enn ferske.
Bruk baksiden av en skje og rør forsiktig bærene inn i røren i hver form.
Stek så muffins på 175 grader i nederste rille i ca. 20 minutter.
Tips! Ikke ha for mange former på brettet om gangen. De utvider seg under steking og får en rar form hvis de står for tett og treffer hverandre. Jeg stekte i tre omganger med 10 muffins per gang.
Oppskriften kan fint halveres hvis man syns 30 muffins er litt i meste laget, jeg lagde 30, spiste noen og frøs ned resten. Kjekt å ta opp fra fryseren hvis man plutselig får besøk.
Kommentarer
Legg inn en kommentar