Middag med kyllinghjerter

 Hjerter billig og næringsrik. Jeg betalte under 40,- for disse hjertene i en asiatisk butikk. Det er ingen grunn til å bare spise brystfiletet og lårstykket på kyllingen.

Hjerter kan brukes på samme måte som kjøtt, i gryter, salater, pastaretter o.l. Vi lagde en asiatisk nuddelrett med grønnsaker. Dette er ikke en oppskrift, men en beskrivelse av hvordan man tilbereder kyllinghjerter og gjør det klart til å tilsettes i en rett. Håper det kan være til inspirasjon til å prøve hjerter i middagen.


Du trenger en pakke kyllinghjerter. Jeg kjøpte en pakke på A Market i Oslo. Pakka veide i overkant av 700 gram, men hjerter inneholder mye væske, så vekten i ferdigstekte hjerter blir langt mindre.


Legg hjertene i en sil så overflødig væske renner av. du kan også skylle dem litt under rennende vann.


Brun smør i en stekepanne og stek hjertene på høy varme. Du vil merke at hjertene avgir mye væske under steking. Jeg silte hjertene underveis flere ganger i stekeprosessen for å kvitte meg med væsken underveis i stekingen. Man kan også steke litt og litt av gangen for å unngå for mye væske i pannen.

Fordelen med å kvitte seg med vannet i pannen er for å sørge for at hjertene blir stekt og ikke kokt. Da får de stekeskorpe og blir mindre seige enn de blir ved koking.


Deretter er det bare å tilsette hjertene i retten du ønsker. Vi lagde en enkel nuddelrett med grønnsaker, cashew, koriander og padthaisaus.

Kommentarer