Bakt potet (vegetar)

 På tirsdager og torsdager spiser vi alltid vegetarmat til middag og i går fikk vi lyst til å prøve oss på bakt potet. Det tar en evighet å lage, men det er billig, godt og kan lages med uendelig mange ulike toppinger.


Ingredienser

2 store poteter per pers (jeg brukte noen som veide i overkant av 200 gram pr. stk)
ost

Som topping brukte jeg:
Crème fraîche
mais
vårløk
smørstekt sopp med salt og pepper i små terninger

andre ting man kan bruke er urter, forskjellige typer dressinger, krydderblandinger, smør, kremost, tomatsalsa og bacon, chorizo eller kjøttdeig hvis man ikke ønsker den vegetar.

Fremgangsmåte
Sett ovnen på 220 grader.

Stikk mange hull på potetene med en gaffel.

Pakk alle potetene godt inn med sølvfolie.

Stek potetene på 220 grader i 2 timer.


Etter endt steketid åpner du alle potetene, skjærer dem opp med en skarp kniv og legger en osteskive i hver. Stek dem så videre i noen minutter til osten har smeltet.


Hvis du ønsker osteskorpe fremfor flytende ost kan du benytte deg av grillfunksjonen på ovnen, men da er det viktig å følge med hele tiden. Det blir fort brent!


Deretter er det bare å fylle de bakte potetene med ønsket topping.

Kommentarer

  1. Ser amazing ut!! Bakt potet er så godt, vi lager ofte med søtpotet også :) Hilsen Martine.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk :D Ja, ass! Jeg burde lage det oftere egentlig, det er jo så megagodt og billig!!

      Slett

Legg inn en kommentar