Strandsnegler på stormkjøkken

Jeg leste på nett at man kan plukke strandsnegler og spise det og ble plutselig veldig ivrig på å gjennomføre dette. Med litt forberedelser hjemme før man drar blir det veldig lettvint.


Ingredienser
strandsnegler
smør
persille
hvitløk
brød
hvitvin


Ta med
stormkjøkken
bøtte til å plukke snegler i
tallerkner
tannpirkere
smørkniv
redskap til å røre i gryten

Fremgangsmåte
Før du drar hjemmefra er det lurt å skjære opp brødet og kutte opp persille og hvitløk.

Plukk strandsnegler i fjæra. Plukk en og en og sjekk at de er levende.


Kok opp litt sjøvann og tilsett sneglene. Pass på at vannet koker ordentlig før du tilsettter sneglene. La sneglene koke i ca. 1 minutt og hell av vannet.


Fyll kjelen med hvitvin og tilsett en god klatt med smør. La koke i ca. 5 minutter.

Etter endt koketid heller du av vinen og tilsetter persille og hvitløk, samt en god klatt til med smør.

Rør alt sammen og retten er klar til å serveres!

Bruk en tannpirker til å pirke ut sneglen fra skallet. Ytterst ligger en lukkeklaff (som vist på bildet), den skal bare vippes bort og ikke spises.

Selve sneglen ser slik ut. Den kan enten spises rett i munnen eller på loffeskive med smør. Den brune spiralen under droppes.

God på skive hvis man har tålmodighet. Godt med hvitvin til!

Kommentarer