Marokkanske pannekaker (msemen)

Jeg har fått disse pannekakene servert mange ganger i Marokko, men aldri laget dem selv. Disse ble litt tykkere enn slik jeg husker dem, men fortsatt veldig gode! Oppskriften gir 20 pannekaker.

Ingredienser

375 gram lunkent vann
2 ss olivenolje (som tåler steking)
1/2 pakke tørrgjær
3 ss sukker
650 g hvetemel
1 ss salt

til utbaking/steking

olivenolje (som tåler steking)
semulegryn
smør

Fremgangsmåte
Jeg brukte en brødbakemaskin til deigen, men du kan også bruke hendene. La deigen heve i ca. 30 minutter.

Vend deiggklumpen med olje.

Trill ut 20 boller av deigen. La hvile under klede på et lunt sted i 15 minutter.


Trykk emnene ut til som tynne pizzabunner. Strø et tynt lag med semulegryn over. Tilføy mer olje hvis det trengs.


Brett pannekaker deretter slik.


Brett så sidene inn, så du former en firkant. Dryss litt semulegryn over.


Når du har formet alle til firkanter lar du dem igjen hvile i 15 minutter.


Trykk firkantene ut til flate pannekaker. De skal bli ca. tre ganger så store.


Stek på medium varme i stekepanne med smør. Snu dem flere ganger.


Etter steking lar du pannekaker hvile på tørkepapir eller kjøkkenhåndkle, så overflødig fett renner av.


Godt til frokost, lunsj, brunsj, snacks eller kveldsmat! Serveres med syltetøy, ost, Hamarpålegg, smøreost, eplegele eller hva du måtte foretrekke.

Kommentarer