Kaviar

 Kaviar er digg og veldig enkelt å lage! Nå er det også sesong for torskerogn. Denne oppskriften gir mye kaviar, men det fungerer fint å fryse ned i porsjonspakker. På den måten kan du ha hjemmelaget kaviar hele året.


Ingredienser

1,4 kg fersk torskerogn (ga 1,2 kg renset rogn)
2 1/2 ss salt
2 ts røyaroma
2 1/2 dl olje
3 ss sukker

Fremgangsmåte

Skjær hull rognposen og skrap ut rognen i en bolle. Sørg for å kun få med rogn og  ikke blodårer, sener og annet rask.


Når all rognen er skrapet ut tilsetter du saltet og rører godt. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet over natten.


Dagen etter har konsistensen på rognen blitt mye fastere. Tilsett olje, røykaroma og sukker og rør godt. Pass på å ikke ta for mye røykaroma, da blir smaken altfor dominerende. Jeg brukte denne røykaromaen jeg fant i en asiatisk butikk, men finnes også i velassorterte dagligvarebutikker. Man kan også bruke treeddik (røyksyre) som fås på apotek.

Etter at kaviaren er blandet godt er den klar til servering. Jeg fordelte kaviaren i ett glass til kjøleskapet og ni porsjonsposer til fryseren.




Kommentarer