Glutenfrie fastelavnsboller

 Når det både er fastelavn, morsdag og valentines på samme dag er det god grunn til å meske seg med boller!


Ingredienser

Gir 10 boller

150 g meierismør
5 dl kefir
1 pk ferskgjær
2 strøkne ss fiberhusk
1,5 dl sukker
2 ts kardemomme
100 g jyttemel
500 g sempermix
1 egg til pensling

krem
syltetøy

Fremgangsmåte
Smelt smør i en kjele, tilsett kefir og sørg for at blandingen er 37 grader. Rør så ut gjæren i blandingen, sørg for at all gjær er rørt jevnt inn. Tilsett deretter fiberhusk. Legg så blandingen i en kjøkkenmaskin og tilsett mel, sukker og kardemomme. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du fint elte for hånd. Dekk deretter til blandingen med et klede og la den heve i ca. en halvtime.

Når deigen er ferdig hevet deler du den i 10 emner og baker ut boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepair og etterhev bollene i ca. 30 minutter med et klede over.

Etter heving skal bollene pensles med egg og stekes på 225 grader, midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Bollene er også gode uten det typiske fastelavnstilbehøret!




Serveres med krem og syltetøy.

Kommentarer