Tørket tranebær

Tranebær er mye brukt som forebygging mot urinveisinfeksjon og hvis man er mye plaget av dette er det slett ikke dumt å ha tranebær liggende. Både til forebygging og lindring.

Kapsler man kjøper i butikken er ofte veldig dyre og tranebærjuice fra butikken er ofte tilsatt sukker. Bakteriene trives i søtt miljø, og det lønner seg derfor å spise tranebærene usukret for å oppnå best effekt.



Jeg fant ferske tranebær på Meny, men det finnes helt sikkert andre steder man kan få tak i det også.


Tranebær har også høyt innhold av C-vitamin av kostfiber.


Skjær alle tranebærene i to og legg dem med skallet ned på et tørkemaskin. Det er viktig å skjære dem i to, hvis ikke vil tørkeprosessen ta mye lengre tid.


Etter noen timer vil tranebærene se slik ut.


Tørket tranebær kan brukes på grøt eller som surt snacks. Man kan også lage tranebærshots med vann. Oppbevares i et tett glass eller en krukke.

Kommentarer