Oksehalesuppe


 Jeg elsker å koke kraft selvom det tar lang tid. Denne retten passer perfekt til kalde kvelder. Du må starte dagen før du skal ha den, men til gjengjeld er det veldig verdt det! Oppskriften passer til middag for to eller tre personer.



Kraft

1 kg oksehaler (jeg kjøpte frosne og tinte dem i overkant av et døgn i kjøleskap)
5 fedd hvitløk
5 vårløk
1 gul løk
2 rødløk
smør eller annet stekefett
en neve tørket timian
vann


Suppe
2 gulrøtter
1 rødløk
1/2 purre
3 sjampinjong
salt
pepper
1 raus ts hoisinsaus

Serveres med
rundstykker eller brød
smør

Ha oksehalene i en varm stekepanne


Brun halene i fett/smør til det blir skikkelig stekeskorpe. Dette gir bedre smak til kraften.


Brun løk og hvitløk godt i panna med smør eller stekefett.


Ha halene, løk og hvitløk i en stor kjele. Hell over vann så det dekker godt. Tilsett timian. Kok opp og la det koke i fire timer.


Etter endt koketid ser kraften sånn ut.


Ta opp kjøttet fra kraften. Sil deretter kraften og ha den i en mindre beholder.


Etter kraften er ferdigsilt skal den står kjølig over natten.


Rens kjøttet og fjern slintrer og bein. Sett kjøttet kjølig til det skal brukes dagen etter.


Dagen etter ser kraften slik ut. Da er det lett å skrape av overflødig fett fra kraften. Hvor mye fett man foretrekker er smak og behag. Jeg foretrekker å fjerne så mye som mulig. Ta vare på noe av fettet til steking av grønnsaker til suppen.

Når ønsket mengde fett er fjernet fra kraften heller du kraften i en kjele og koker opp. La suppen putre på svak varme og tilsett gulrøtter i terninger. Stek løk i kraftfettet og tilsett det i suppen. Stek deretter sopp i kraftfett, men vent med å tilsette sopp til rett før servering.


Jeg bakte også rundstykker mellom slagene.


Nå alt annet er klart tilsetter du kjøttet og soppen og gir suppen et raskt oppkok.
 
 
Vellykket søndagsmiddag!

Kommentarer