Kalkunrull

Denne ble dødsgod, selvom bildene ikke ble helt optimale. Jeg lagde dobbel oppskrift, men se bort fra dette på bildene.

Ingredienser

1 kalkunfilet på ca. 1,1 kg

125 g filet eller avskjær fra kalkun eller annen fjærkre
1 egg
100 g aromasopp (skåret i små terninger)
1 gul løk (finhakket)
2 fedd hvitløk (finhakket)
1 ts sitronskall (finrevet)
50 g Røros-rømme
2 ss kruspersille (hakket)
20 gram pistasjnøtter (grovhakket)
30 g ferske tranebær
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
smør til steking


Fremgangsmåte

Varm soppen i pannen så den slipper mye av vannet. Tilsett deretter smør, løk og hvitløk. Stek blandingen lett gyllen.


Ha avskjær eller filet i en mixer. Tilsett salt, egg og rømme og kjør til en jevn masse. Hell massen i en bolle.


Tilsett soppblandingen i bollen. Tilsett deretter persille, nøtter, tranebær, salt og pepper.


Del kalkunfileet på langs nesten helt igjennon så fileet blir dobbel størrelse. La skinnsiden ligge ned. Hvis du ønsker kan du dekke brystet til med plast og banke det så det blir jevn tykkelse. OBS! Her brukte jeg to fileeter, se bort i fra dette.


Smør deretter farsen utover fileet. OBS! Her brukte jeg to fileeter, se bort i fra dette.

Rull deretter fileet tett og stramt. Det skal ligne en tykk pølse. Krydr utsiden med salt og pepper. Legg rullen i en ildfast form og stek på 125 grader til termometeret viser en kjernetemperatur på 65 grader.

Nå kan du enten lagre rullen i kjøleskapet hvis du skal ha den dagen etterpå (slik jeg gjorde) eller gå rett på ettersteking. Hvis du går direkte til steking må du la rullen hvile i 15 minutter før du setter i gang.

Jeg knøt fire hyssinger rundt rullen, for å motvirke at den åpnet seg, men dette er ikke nødvendig.

Stek rullen i stekepanne med smør, eventuelt salt og pepper til den er fint brunet.


Skjær rullen i skiver.


Fortreffelig med soppstuing, fløtegratinerte poteter og smørdampet brokkoli! Passet perfekt på nyttårsaften!

Kommentarer