Ertesuppe på svineknoke

Tomas fant en svineknoke i datohylla og da er det lite som er så godt som tradisjonell ertesuppe. Denne oppskriften tilsvarer 3-4 porsjoner.

Ingredienser

200 g tørkede erter
1 svineknoke
1 gul løk
smør til steking
timian

1 persillerot
1 pastinakk
1 gulrot
1/2 purreløk

Fremgangsmåte

Legg ertene i godt med vann over natta.

Stek svineknoken i stekepanne med smør så den får stekeskorpe. Gjør det samme med den gule løken. Mange velger å ikke steke det først og det går også helt fint, men jeg syns det gir bedre smak til kraften.

Legg deretter gul løk, svineknoke, ertene fra dagen før og timian sammen i en kjele. Fyll på med vann så det dekker. Sett på lokk og la det småkoke på svak varme i ca. fire timer.


Etter fire timer skjærer du gulrot, pastinakk og persillerot i terninger og bruner oppskåret purreløk. Putt dette i gryten og la det koke i ca. 30 minutter til.


Rett før servering tar du opp svineknoken fra kraften.


Rens knoken og putt kjøttet i suppen.


Gi suppen et raskt oppkok før servering.


Godt med flatbrød til, men kan også serveres med brød eller pannekaker.

Kommentarer