Tomas' ribbesylte
Min samboer lager alltid sylte til jul og ville gjerne dele oppskriften her. Alle bildene er tatt av han.
Ønsket mengde (kg) familieribbe ev. tynnribbe hvis man ønsker en fetere ribbe. I denne oppskriften brukte jeg 2,5 kg.
Krydder per kg ribbe
1, 25 ts salt
1 ts pepper
1 ts malt nellik
1 ts allehånde
1 ts malt ingefærkrydder
0,5 ts sennepspulver
5 ts gelatinpulver
ev. 0,5 ts løkpulver, men det ble ikke brukt her
Fremgangsmåte
Start med å fjerne bein fra ribba.
La ribben trekke i tre timer ved kokepunktet.
Jeg liker å trekke ribben i ovnen. Hvis du ønsker en litt tørrere ribbe kan du ta den ut av kraften og steke den siste timen.
Bland alt av krydder og gelatinpulver sammen til en jevn pulverblanding mens ribben trekker. Her kalt julepulver.
Nå ser ribben slik ut.Bland alt av krydder og gelatinpulver sammen til en jevn pulverblanding mens ribben trekker. Her kalt julepulver.
Ikle en brødform med plastfolie
Legg skiver lagvis i formen med krydder i mellom lagene. Ha svoren fra ribben nederst. Hell på litt kraft fra trekkingen hvis det blir tørt.
Husk å bruke opp alt krydderet. Det blir ikke ordentlig syltesmak hvis ikke alt blir brukt. Pakk plasten godt over sylten.
La sylten stå i press kjølig over natten. Vi bruker pinnekjøttpinner i formen og tunge bøker for at sylten skal få et solid press. Sylten skal stå kjølig, så vinduskarmen er ypperlig hvis utetemperaturen er korrekt og kjøleskapet er fullt.
Dagen etter er sylten klar til bruk.
God jul!
Kommentarer
Legg inn en kommentar