Hjemmelaget kebab med naan og piggsopp

Jeg har alltid tenkt at kebab med naanbrød hadde vært digg, så bestemte meg for å lage det selv. Jeg brukte denne oppskriften på naan og kebaboppskriften grublet jeg ut selv. Denne oppskriften passer fint til to personer.


Du trenger

Marinade
400 g lammekjøttdeig
10 g kebabkrydder (jeg brukte Hindu Shish Kebab)
2-3 ss sataysaus
litt olje

Tilbehør
naanbrød
piggsopp
kebabsaus (selvlaget eller kjøpt)
mais
løk
agurk
kinakål
jalapeños
+ + andre grønnsaker du måtte ønske på kebaben

Fremgangsmåte

Bland kebabkrydder, sataysaus og olje og mariner kjøttet over natten.

Lag naanbrød frem til prosessen hvor de skal stekes i ovn. Det kan du vente med til rett før servering.

Settovnen på 200 grader. Legg kjøttdeigen på et bakeark og legg et papir over. Kjevl ut deigen jevn mellom papirene så det blir en firkant med jevn tykkelse over hele.

Når deigen er ferdig kjevlet tar du av papiret på toppen. Stek så kjøttet i ovnen på 200 grader i ca. 10 min.

Slik ser kjøttet ut etter endt steketid. Bruk et pizzahjul og skjær opp kjøttet på kryss og tvers.


Flytt derettet kjøttet til en panne. Her kan det etterstekes og holdes varmt mens ovnen blir brukt til steking av naanbrød.


Stek piggsoppen med smør, salt og pepper

Etterstek naanbørdene i ovn.

Nå gjenstår det bare å toppe brødet med det du måtte ønske!




Kommentarer