Kraft på rekeskall

Det dummeste man kan gjøre når man spiser reker er å kaste skallet. Det kan heller bli en nydelig kraft du kan putte i fryseren og bruke i fiskesuppe, fiskegrateng, fiskesaus og andre fiskeretter i fremtiden.

Rekeskall blir fort illeluktende og surt, så det er viktig at det ikke blir stående lenge på benken før man setter det til kok etter rekelaget. Jeg pleier å legge to-tre fryselementer på bordet og forme en pose som en bolle oppå og oppfordre gjestene til å legge alt av rekeskal, og kun det, i posen.

Ingredienser
rekeskall
vann
løk
hvitløk
smør

Fremgangsmåte

Legg rekeskallet i en kjele og fyll på med vann så det dekker. Kok opp.



Brun løk i smør og tilsett hvitløken.


Dump løk og hvitløk oppi gryta med rekeskall. Når det koker kan du senke varmen og la det putre for seg selv. Pass på at ikke all fuktigheten fordamper, eventuelt bruk lokk. La det koke ca. 20 minutter


Etter kokingen ser det slik ut. Da gjenstår det å sile ut kraften med en sil.



På toppen av kraften vil det legge seg fett, dette kan skummes av hvis man ikke ønsker det. Jeg fjernet noe, men ikke alt.

Nå gjenstår det bare å kjøle ned kraften og fordele den i små bokser som er egnet til fryser. Jeg pleier å fryse ned i bokser på rundt 4 dl. Jeg krydrer ikke kraften underveis, det gjøres når den skal brukes. Fantastisk til havets supper, sauser, gratenger og gryter.

Kommentarer

Legg inn en kommentar