Koke kraft på bein (pho)

Da jeg skulle koke denne kraften hadde jeg egentlig tenkt å koke kraft på stjerter og bein fra kylling/høne, men det hadde ingen av butikkene jeg var innom, så da kjøpte jeg inn kraftbein og haler fra okse.


Du trenger

kraftbein, haler, stjerter, føtter eller annet avskjær

stjerneanis
hele nellik
kardemomme
korianderfrø
fennikelfrø

løk
hvitløk
ingefær
fennikel
chili

Fremgangsmåte

Skyll av beina og legg det i en stor gryte og hell på vann.

Kok det i ca. 30 minutter. Da vil det se noe slikt ut.

Legg avskjæret på et stekebrett med fersk løk, hvitløk, ingefær, fennikel og chili. Stek i ca. en time på 200 grader. Det skal brunes med skorpe.

Mens avskjæret brunes i ovnen steker du krydderet i en panne med litt smør.

Etter endt steketid. Bruning både på avskjær og grønnsaker.

Deretter skal avskjær, grønnsaker og krydder oppi en stor gryte. Skrap med alle restene fra stekebrettet. Fyll på med vann så det dekker. La det koke i ca. 24 t. Dette bildet er tatt etter endt koketid.

Sil deretter kraften og putt den i kjøleskap i noen timer. Da vil fettlaget legge seg på toppen etter avkjøling og blir lett å skrape av. Gjør man ikke dette blir kraften altfor fet og oljete.

Når fettet er skrapet bort kan man enten fryse kraften i egnede beholdere eller lage pho med en gang.

Pho

Når fettet er skrapet vekk kan man lage nydelig pho av kraften. Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser på hva du kan tilføre for å lage et digg måltid. Varm opp kraften så den blir skikkelig varm og tilsett eventuelt sukker, lime, sauser, chili, krydder eller hva du foretrekker for å heve smaken.

Hell kraften i en stor skål og topp med stekt, renskåret kjøtt av storfe, svin eller fjærkre, samt hva du måtte ønske av grønnsaker, bønner, spirer, urter, nudler eller hva det måtte være. Jeg brukte koriander, rødløk,stekt kylling, bønnespirer, vårløk, chili, nudler og lime.



Kommentarer