Kanin på stormkjøkken
I helga var ei venninne og jeg på telttur i skogen og lagde kulinariske retter på stormkjøkken.
Da vi hadde slått opp teltene dro vi inn i skogen og plukket med oss traktkantarell og rødgul piggsopp som vi tok med tilbake til leiren.
Oda hadde med lårene fra en selvslakta kanin som hadde ligget i marinade i ca. et døgn. Av tilbehør hadde vi med:
selvdyrka gulrøtter og løk fra egen hage
forhåndslaget saus på tupperware
forhåndslaget potetmos på tupperware*
smør
salt og pepper
Vi hadde begge med stormkjøkken som gjorde at ting gikk litt kjappere. Vi varmet opp saus og potetmos og stekte løk, gulrøtter og sopp i smør med salt og pepper. Kaninlårene stekte vi i smør til de ble gjennomstekte med sprø utside.
*Det er en fordel å lage potetmosen mindre fast enn du ville laget til vanlig, da vil den fordampe under oppvarming i skogen, være lettere å røre i og ikke trenge ekstra væske. Resultatet ble helt perfekt!
Ferdig servert.
Soppen vi fant i skogen, samt løk fra Odas hage.
Kaninlår til steking
Kommentarer
Legg inn en kommentar