Kanin på stormkjøkken

 I helga var ei venninne og jeg på telttur i skogen og lagde kulinariske retter på stormkjøkken.

Da vi hadde slått opp teltene dro vi inn i skogen og plukket med oss traktkantarell og rødgul piggsopp som vi tok med tilbake til leiren.

Oda hadde med lårene fra en selvslakta kanin som hadde ligget i marinade i ca. et døgn. Av tilbehør hadde vi med:

selvdyrka gulrøtter og løk fra egen hage
forhåndslaget saus på tupperware
forhåndslaget potetmos på tupperware*
smør
salt og pepper

Vi hadde begge med stormkjøkken som gjorde at ting gikk litt kjappere. Vi varmet opp saus og potetmos og stekte løk, gulrøtter og sopp i smør med salt og pepper. Kaninlårene stekte vi i smør til de ble gjennomstekte med sprø utside.

*Det er en fordel å lage potetmosen mindre fast enn du ville laget til vanlig, da vil den fordampe under oppvarming i skogen, være lettere å røre i og ikke trenge ekstra væske. Resultatet ble helt perfekt!

Ferdig servert.


Soppen vi fant i skogen, samt løk fra Odas hage.

Kaninlår til steking

Kommentarer