Friterte værtestikler (glutenfri)

For noen måneder siden så søstera mi og jeg at noen hadde laget dette via en matgruppe på Facebook. Vi ble fort enige om at dette var noe vi også måtte prøve på glutenfritt vis.

Når det ligger pent servert på en tallerken ser det jo ikke så skummelt ut. Eller?

For å få tak i baller dro vi til Strøm-Larsen i Oslo. Her fikk vi kjøpt frosne værballer til 23,- stk. Syns ikke det var så dyrt heller. Jeg tinte ballene i kjøleskapet i ca. et døgn.



Sånn ser balla ut når den er ferdig ting. Fjern scrotum (heter det det på dyr også?), altså den ytterste pungen.


Da ser de desto merkeligere ut.

Fjern deretter bitestikkel. Kutt opp i det glatte området og fjern hinnen rundt testikkelen. Samt områdene på siden med mørkere farge.



Når du har kommet hit i prosessen ser ikke ballene så skumle ut lenger. Nå ligner de på litt løst kyllingfilet. Skjær ballen i biter som vist øverst på tallerken.


Legg bitene på et kjøkkenpapir så de blir tørrere. Da vil paneringen sitte bedre.

En av gjestene har cøliaki, så i tempurarøren brukte vi glutenfritt mel, Ringnes Lite fatøl og ett egg.

Dypp bitene i røren og vend dem deretter i Gari, (heter også kassavamel) fantastisk produkt å fritere med. Også naturlig glutenfritt.

Putt så bitene i en frityrkoker til de får en gyllen farge og sprø utside.


Her serverte vi retten med remulade, men her er det vel bare fantasien som setter grenser. Godt med øl og akevitt til.

Kommentarer